Moustache

Soms vraag ik me af hoe mijn leven zou zijn geweest als man. Los van het feit dat er op een andere plek dingen zouden gaan hangen, zou ik ook anders stappen en praten en kijken. Niet  met de reflex van verontschuldiging, maar met een gevoel van rechtmatigheid. De goede vrede kon m’n rug op.
Of zouden mijn angsten absoluter zijn? Er zijn vele verwachtingen waar te maken. Een man bestaat uit één stuk, verbergt zijn zwakheden. Een man faalt fataler.

Ik ben al te lang vrouw om mijn persoon daar los van te zien. We veronderstellen dat ik het nooit zal weten, hoe mijn mannelijke avatar zich gedragen zou. Al een geluk dat ik me vrouw voel in dit vrouwenlijf, en ik het dus niet aan den lijve wil ondervinden. Maar als ik één reden moest geven om een geslachtsverandering te overwegen, dan zei ik: omdat ik dan een snor kon groeien. Een moustache. Zo’n goeie dikke is voor meneren, jonkies trimmen sierlijker. Ik kweekte geduldig een dun streepje, met een krul aan elke kant. Dan viel er lekker aan te draaien, dandy-stijl. “Mja, ja ja. Wat je me daar vraagt. Laat het me even overwegen, met mijn blik op de einder en een hand aan mijn … snor.”

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s