Yeah! Ik heb een blog!

Yeah! Ik heb een blog! Daar hoort dan de nodige verantwoording bij zou je denken. Liefst wat zwaarder op de hand, want wie een blog maakt heeft toch zeker iets te vertellen. Wel, ik had er gewoon zin in. Een beetje lullen. Creatief verantwoord weliswaar, want, en nu is het tijd om mezelf wat te lauweren: wat je hier zult lezen, tjonge jonge. Je reinste lariekoek maar je zal er van smullen! En zo gaat dat maar door. Ik vind mij geweldig, jullie vinden mij geweldig, en zo draag ik een aanzienlijke steen bij aan de eensgezindheid van de samenleving. Of zoiets.

Nee, ik lach er maar wat mee. Mijn eigendunk beperkt zich tot de trots er niet mee te koop te willen lopen. Maar een blog mag best.

– Wat komt er in? Ja dat weet ik toch nog niet, ik begin er pas aan. – Een kleine prognostiek dan? Ok. Een kleine prognostiek. Uiteraard wordt er een beetje geluld. Of gefoeft, voor ieder wat wils.

Bon. Daarnaast laat ik mijn avontuurlijk geestesoog uit de pretentieuze titel over de straten fietsen met een tingelende bel. Sneller, zegt die bel, sneller godverdomme. En het oog speurt. En het oog ziet een oude man veranderen in een piraat op jaren. Smakkend op pruimtabak en met een gemene grijns om zijn scheve mond. Zijn ooglapje is zoek geraakt maar hij schept plezier in de geschokte gezichten die zijn pad kruisen. Hij krabt zijn houten been en het oog zwerft verder. Continenten versmelten, reizen dijen uit tot ze de hele wereld beslaan. De schemer onder het bladerdek ademt de geur van natte grond. Een schaduw glijdt over de maan.

Die shit.

En dan is er de realiteit. Spijt en schuld en verwijt en frustraties. En vooral een jammerlijk gebrek aan zingeving. Ik ben een utopist. Ik heb nood aan idealen. Daarom stoffeer ik mijn leven met sprookjes en verhalen uit lang vervlogen tijden. Daarom kennen mijn dromen ontelbare dimensies. Er bestaan verschillende waarheden. Alles is mogelijk.

Misschien wordt dit blog een briefwisseling. Afin, ik weet niet of ik veel antwoord zal krijgen. Maar toch, ik stuur kleine brieven het virtuele ruim in, waar ze mijn bestaan verzekeren. Ik denk na en ik fantaseer en ik schrijf er over. Ja zoiets wordt het. Of nog iets helemaal anders. Wie zal het zeggen.

Advertenties

Een gedachte over “Yeah! Ik heb een blog!

  1. Ik kijk reikhalzend uit naar een volgende passage van jouw optimistisch fiets avontuur, en spits alvast mijn oren voor het vangen van dat getingel der koeienbel! xix

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s